EEN ORIGINEEL DATE VERZOEK

Wielrenner Campenaerts regelt date tijdens tijdrit Ronde van Italië

De Belgische wielrenner Victor Campenaerts heeft dinsdag de tijdrit in de Ronde van Italië gebruikt om een date te regelen.

De 25-jarige Campenaerts schreef voor zijn tijdrit de tekst “Carlien daten?” met zwarte stift op zijn borst. Voor de start deed hij de rits van zijn shirt open waardoor de tekst goed te zien was.

“Carlien is gewoon een leuk meisje dat ik ken en waar ik graag eens mee op date zou gaan”, legde Campanaerts tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad zijn opvallende actie uit.

“Het was een last-minute ideetje, met dank aan ploegmakker Jos Van Emden die op een zelfde manier zijn vrouw ten huwelijk had gevraagd in de Giro van drie jaar geleden.”

“Ik heb geen toestemming gevraagd aan de ploeg. Ik heb de tekst aangebracht met alcoholstift en heb bewust niet opgewarmd vooraf zodat de tekst niet door het zweet kon worden weggevaagd.”

De Carlien in kwestie bleek Carlien Cavens te zijn, een 30-jarige Antwerpse die Campenaerts drie jaar geleden leerde kennen.

Cavens reageerde dinsdagavond positief op de vraag van de renner van het Nederlandse Lotto-Jumbo. “Zoveel originaliteit, dat moet beloond worden”, zei ze tegen Het Nieuwsblad.

Campenaerts is de Belgisch kampioen tijdrijden, maar hij had samen met zijn ploeg al besloten om dinsdag niet voluit te gaan in de tijdrit van bijna veertig kilometer in het midden van Italië.

Campenaerts wilde zich sparen zodat hij zijn kopman Steven Kruijswijk woensdag in de lastige elfde etappe kan bijstaan. De Vlaming eindigde uiteindelijk als 182e op bijna elf minuten van winnaar Tom Dumoulin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *